Savne

Kako izbrati pravo vrsto savne?

Svoje zdravje in dobro počutje ste končno postavili na prvo mesto. Savna, ki ste ji pripravili prostor v vaši hiši/stanovanju, naj postane kraj, kjer boste prisluhnili telesu in umirili svoje misli. Pomembno je, da izberete vrsto savne, ki najbolj ustreza vašim potrebam in morebitnim omejitvam. Za pomoč pri odločitvi predstavljamo paleto izdelkov, ki so plod dolgoletnih mizarskih in tehnoloških prizadevanj za razvoj prvovrstnega zdravilnega kotička v vašem domu.

Savno so prebivalci mrzlega severa že davno koristili za poživljanje telesa in duha. Strokovnjaki savnanju pripisujejo mnoge dobrodejne učinke: zmanjševanje škodljivih učinkov stresa, izboljšanje telesne vzdržljivosti, krepitev imunskega in kardiovaskularnega sistema. Njene prednosti poznajo tako športniki, kot tudi tisti, ki so obremenjeni s sedečim delom, saj izmenično ogrevanje in ohlajanje telesa pospešuje mišično regeneracijo, dobrodejno vpliva na spanje, pospešuje razstrupljanje telesa in s tem omogoča splošno dobro počutje.

Lahko se odločate med naslednjimi vrstami savn:

  • finska savna
  • biozeliščna savna
  • infrardeča savna
  • kombinirana savna
  • vrtna savna

 ki jih lahko lahko obogatite z najnovejšo barvno terapijo. 

Finske savne

Finska savna DREN je izdelana iz izbranega  slovenskega ali tujega lesa. Opremljena je z vrhunskimi pečmi Harvia ali Sentitotec, ki jih upravljate  z najnovejšo elektroniko. Segreje se do 100 stopinj celzija, ob polivanju segretega vulkanskega kamenja z vodo pa se vlažnost v zraku povzpne  do 30%. Odlično vpliva na presnovo, na zdravje kože ter izboljšuje telesno vzdržljivost. Ob zdravilnih učinkih za telo, ponuja ličen leseni interier tudi estetsko doživetje.

Biozeliščne savne

Nekateri prisegajo na aroma učinek savnanja, ki pride še posebej do izraza v biozeliščnih savnah DREN. Delujejo na principu finske savne, le da se zrak v njih segreje od 45-60 °C, vlažnost v zraku pa se poveča do 70%. Tako pride do večje inhalacije eteričnih olj, ki vsebujejo vitamine, naravne antibiotike in antiseptike, ki vitalizirajo telo in duha.

Infra rdeče savne

V zadnjem času opažamo veliko zanimanje za infrardeče savne DREN. V njih grelniki ali plošče prostor ogrevajo tako, da pretežni del energije oddajajo s sevanjem infrardečih žarkov. Ti prodrejo v globino telesa in povzročijo občutek blagodejnega segrevanja. Nekateri trdijo, da je dobrodejen učinek na telo  dvakrat ali trikrat večji, kot pri finskem savnanju. Infrardeče savnanje še posebej priporočajo starejšim in tistim s kardiovaskularnimi težavami. Kot zanimivost naj navedemo, da eno savnanje v infrardeči savni lahko povzroči izgubo od 1000 do 2500 kalorij.

Kombinirane savne

Se še ne morete odločiti za Vašo savno? Mogoče se vam ni treba, saj v kombiniranih savnah DREN ponujamo raznolike in bogate možnosti, kjer boste lahko v eni savni združili: finsko/infrardečo savno DREN ali finsko/infrardečo + biozeliščno savno DREN. Ob podpori vrhunske tehnologije Harvia in Sentiotec boste vrsto savnanja zlahka prilagodili dnevnemu počutju in razpoloženju v vašem domu.

Vrtne savne

 Za tiste, ki želite ob savnanju občutiti bližino narave ter imate idealen prostor za savnanje na vašem vrtu, priporočamo vrtne savne DREN. Lahko jih ogrevate s pečjo na drva ali elektriko. Pridobili boste romantičen kotiček z možnostjo panoramskega pogleda skozi stekleno steno.

Barvna terapija v savnah DREN

Energetsko ravnovesje lahko povečamo tudi z barvnim spektrom, ki ga izmenično dovajajo RGB svetlobni žarki. Uporaba svetobne barvne terapije, ki vzpodbudi razvijanje lastnega zdravilnega potenciala ima vedno več zagovornikov in uporabnikov. 

#savnedren na Instagramu